De oproep TETRA Zorg en Gezondheid 2022 werd opengesteld op maandag 25 april 2022. Projectaanvragen kunnen nog ingediend worden tot maandag 19 september 2022 om 12.00 uur ’s middags, enkel via het online platform.

Op 25 april werd de oproep TETRA Zorg en Gezondheid gelanceerd. Deze projectoproep staat open voor onderzoeksgroepen van Vlaamse hogescholen en universiteiten, die actief bezig zijn met praktijkgericht onderzoek gericht op de verbetering, vernieuwing en/of transformatie van zorgactiviteiten. Als projectaanvrager(s) voeren zij binnen TETRA kortlopende projecten uit die recent beschikbare kennis vertalen naar gevalideerde en direct bruikbare concepten of prototypes die inspelen op de noden van en/of nieuwe marktopportuniteiten bieden aan een ruime groep ondernemingen (kmo’s) en/of non-profitorganisaties.

Door hen deze nieuwe kennis aan te bieden, helpt het TETRA-programma Vlaamse ondernemingen en non-profitorganisaties die zelf niet actief aan onderzoek doen, om te innoveren. De doelgroep van deze oproep is de algemene groep van zorgverleners en de zorgsector, inclusief de eerstelijnsactoren, zoals de huisartsen, apothekers, thuisverpleging en mantelzorgers. Deze groep is in groeiende mate belangrijk voor de adoptie van innovatie en ook steeds meer betrokken bij O&I. Bij de stakeholders horen ook de gebruikers zoals burgers al of niet met een zorgnood, en bijvoorbeeld ook patiëntenverenigingen.

Indienen kan nog tot maandag 19 september om 12 uur ’s middags. Meer informatie over indienen, voorbespreking en de evaluatieprocedure vind je op de website van VLAIO. Je kan hier ook een infosessie over de oproep bekijken.