Traditiegetrouw zetten de zorg- en welzijnsvoorzieningen in Vlaanderen met de Dag van de Zorg hun deuren open voor het grote publiek. Meer dan 200 ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere organisaties zouden op 15 maart deelnemen maar door het Coronavirus moet de opendeurdag geannuleerd worden. “We betreuren uiteraard dat de negende editie van de Dag van de Zorg niet kan doorgaan maar gezien de omstandigheden begrijpen we dat de prioriteit nu bij het beschermen van de patiënten, bewoners en cliënten ligt en we het zorgpersoneel niet extra kunnen belasten”, zegt woordvoerder Geert Van Hijfte.

De afgelasting komt er na een overleg tussen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke,
verschillende vertegenwoordigers uit de zorgsector en Dag van de Zorg. "Een nieuwe datum voor de Dag van de Zorg 2020 is er nog niet omdat we in elk geval wachten tot de verspreiding van het virus voldoende onder controle is.”

De deelnemende organisaties werden ondertussen verwittigd dat alle activiteiten in het kader van de Dag van de Zorg geannuleerd zijn. “De organisatoren van de Dag van de Zorg wensen alle deelnemers uitdrukkelijk te bedanken voor het begrip die zij tonen voor de afgelasting. We zullen samen met de deelnemers bekijken wat een haalbare oplossing is voor de toekomst.”