De afgelopen drie jaar is er een bijzondere dynamiek ontstaan in de ouderenzorg in Vlaanderen. Samen met honderden innovatieve geesten hebben de Zorg Proeftuinen Vlaanderen tal van nieuwe diensten, producten en processen ontwikkeld, met en voor ouderen, zorgbehoevenden en hun naasten.

Nu het Program Office – geleid door Vlaamse onderzoeksinstelling imec in de rol van coördinator, coach en eerste contact – haar taak afrondt, presenteren zij u een overzicht van de vele realisaties en successen in de Vlaamse ouderenzorg.

Download de Zorg Proeftuinen eindpublicatie

Ook enkele overkoepelende facts & figures zetten ze graag even in de kijker: 

  • Zorg Proeftuinen is uitgegroeid tot een druk bezocht kruispunt waar meer dan 120 ondernemers, zorgprofessionals, beleidsmakers, onderzoekers en gebruikers elkaar inspireren;
  • Meer dan 4.000 ouderen kunnen vlot worden ingeschakeld als co-creator en/of testpersoon in zorginnovatieprojecten in Vlaanderen en daarbuiten;
  • Vijf van de zes Zorg Proeftuinen platformen ontwikkelden een leefbaar business plan en kunnen hun werking verder zetten ook zonder structurele steun van de Vlaamse overheid.

De resultaten zijn er. Als Program Office legde imec de solide funderingen voor een sterk uitgebouwd innovatieplatform met groot potentieel. Imec heeft dan ook de uitgesproken ambitie om zorgprojecten verder te blijven ontwikkelen en te begeleiden.